Hitta rätt fiskeplatser i Skåne!

Runt om Skånes kuster fullkomligt kryllar det av havsöringslokaler. Vissa bra andra ännu bättre. Men var finns dom? Det kan ta ett tag innan man hittar rätt och beroende på väder och vind kan bra eller dåligt fiske handla om meter. Så vill du hitta rätt och få en rivstart på ditt havsöringsfiske så kan vi nu erbjuda guidade turer till den skånska kustöringen. Turer som, beroende på väder och vind, visar flugfiskeställen som är bäst lämpade för dagen. Vår guide i Skåne har över 20 års erfarenhet av flugfiske efter kustöring och han kommer att ta väl hand om under ert kustöringsäventyr. För att kunna göra ett bra jobb som fiskeguide i Skåne rekommenderar vi grupper om max 6 personer. Vill ni ha hjälp med logi och mat gå det självfallet att ordna. Läs mer HÄR  

Av |2017-02-23T13:51:32+00:00januari 4th, 2012|Övriga inlägg|0 kommentarer

Tid för eftertanke och sammanställning.

Hur har fiskeåret varit nu då? Ja jag tänkte faktiskt för en gång skull endast redogöra för mitt fiske. (Mattias har bloggat alla sina fiskar redan...) Eftersom jag både gift mig och fått en liten son detta år så har jag inte legat i som en iller direkt, men kanske mer som den mink jag ibland kallas för. Jag har haft fantastiskt bra utdelning i kontakter med fisk av vissa arter och tycker att 2011 faktiskt blev ett riktigt bra år om man tänker på fiskade dagar. Jag och några kompisar har även i år deltagit i specimentävlingen "Västsvenskan".  Vi har lyckats väldigt bra med tanke på att vi inte har tillgång till varken trailers, båtar eller tycker att trollingfiske är speciellt kul. Trots det har vi lyckats få ihop fiskar i de arter som annars endast representeras av trollingfångade fiskar. Den enda arten som vi inte försökte oss på i år var rödingen, men det finns riktigt bra planer på det inför 2012. Vi hade även problem under året med våra datorer när det gäller anmälningarna, och vi missade 5 viktiga fiskar som troligtvis skulle gett oss segern i årets upplaga av västsvenska specimentävlingen. Som [...]

Av |2017-02-23T13:51:35+00:00januari 2nd, 2012|Övriga inlägg|0 kommentarer

The first Salmon landed of 2012! Press release!

"Dublin’s River Liffey has produced the capture of Ireland’s first salmon of 2012. Declan Briggs landed the 8.5 lbs bar of silver at 9.50 am on 1st January 2012 at Islandbridge on the River Liffey. The salmon was taken on a yellow Devon Minnow with a single barbless hook. The capture was witnessed by Inland Fisheries Ireland’s fishery officer Joe Delaney. Declan is a member of the Dublin Salmon Anglers, a club that has existed on the Liffey since the mid 1950’s. Declan played his part in research being carried out by Inland Fisheries Ireland (IFI) on the River Liffey by taking scales from this multi sea wintered salmon before releasing the fish to continue its journey upriver." (read more on  fisheriesireland.ie) Congratulations from us on fiskebloggen.com  

Av |2017-02-23T13:51:35+00:00januari 1st, 2012|Övriga inlägg|0 kommentarer

Vi fixar en höstresa till River Dee!

Nu är det klart! Vi arrangerar en resa till fantastiska River Dee även i oktober! Förutom vårfisket v.13 och 14 har vi  bokat upp kanonsträckor v.40! Vi har även utökat antal platser v.13 och 14 och det finns 1 plats kvar v.13 och 3 platser kvar v.14, först till kvarn.... Är ni intresserade av att följa med så maila oss på info@fiskeresor.nu. Vi kommer givetvis liveblogga med text, foto och video från alla tre veckorna. Läs mer här: River Dee Kolla in "laxlängtan-Markus" välredigerade film från oktoberfisket 2011:    

Av |2017-02-23T13:51:36+00:00december 27th, 2011|Övriga inlägg|1 kommentar

Världens snabbaste fiskpaté

Jonas fiskpaté Ännu ett julmatstips från Jonas, en paté som man faktiskt kan göra varm till julbordet, så fort går den. Och glöm inte att fisk ska vara så benfri som möjligt. Ingredienser: ½ del färgad fisk tex ”snuttar” från gravlax och rökt lax eller rå lax. (obs, ej odlad lax!) 1 del vit fisk tex kolja, kummel, bleka. ½ del gädda (är inget tvång men ger en fin karaktär till patén, går att byta till något ovan) 2 delar vispgrädde Lite hackad dill Salt och peppar. Gör så här: Lägg all fiskfilé (helst benfri) samt kryddor i en matberedare, mixa allt till små bitar med kniven på beredaren. Häll sakta på grädden till en jämn smet. Fördela smeten jämt i en avlång form. Baka i vattenbad 175 gr i ugn med aluminiumfolie över i. I ca 15 min. Har ni termometer ska den uppnå ca 55 gr, annars är den klar när instucken metall tex potatissticka blir riktigt varm… Tag ut, låt sätta sig någon minut, servera och njut!  

Av |2017-02-23T13:51:36+00:00december 21st, 2011|Övriga inlägg|0 kommentarer
Till toppen