Ännu ett julbordstips från fiskebloggens stjärnkock Jonas!

Lyssna på när det sändes i radio: HÄR

Världens snabbaste fiskpaté

En paté som man faktiskt kan göra varm till julbordet, så fort går den. Och glöm inte att fisk ska vara så benfri som möjligt.

Ingredienser:
½ del färgad fisk tex ”snuttar” från gravlax och rökt lax eller rå lax.
1 del vit fisk tex kolja, kummel, bleka.
½ del gädda (är inget tvång men ger en fin karaktär till patén, går att byta till något ovan)
2 delar vispgrädde
Lite hackad dill
Salt och peppar.

Gör så här:
Lägg all fiskfilé (helst benfri) samt kryddor i en matberedare, mixa allt till små bitar med kniven på beredaren. Häll sakta på grädden till en jämn smet.

Fördela smeten jämt i en avlång form. Baka i vattenbad 175 gr i ugn med aluminiumfolie över i. I ca 15 min.
Har ni termometer ska den uppnå ca 55 gr, annars är den klar när instucken metall tex potatissticka blir riktigt varm…

Tag ut, låt sätta sig någon minut, servera och njut!

/Mattias